Workshops

Je kunt bij mij terecht voor drie verschillende dotpainting workshops; de basisworkshop, de workshop "de luxe" en de 2-delige combiworkshop, waarin je eerst gaat mozaïeken. Bij mooi weer kun je buiten werken, met uitzicht op de Ringvaart! Vanzelfsprekend houden we rekening met alle geldende maatregelen en zorg ik ervoor dat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden (iedereen zit aan een eigen tafel).

DE BASISWORKSHOP

In deze dot paint workshop kies je om te beginnen vijf kleuren acrylverf. Je mengt deze verf - na een duidelijke uitleg - met een medium en gaat daarna oefenen met het zetten van stippen in verschillend formaat. Natuurlijk ligt alles wat je nodig hebt om mooie ronde dots te maken voor je klaar en doe ik eerst voor hoe je het dot gereedschap het beste kunt gebruiken.

Zodra je tevreden bent met je dots, kies je een ondergrond om op te werken. Ik heb keien in verschillende maten, kleine canvasjes en houten waxinelichthoudertjes. Je kunt hierop intuïtief te werk gaan en gewoon je gevoel volgen of je kunt vooraf een eenvoudig ontwerp maken, bijvoorbeeld een mandala.

De basisworkshop duurt vier uur en daarmee heb je voldoende tijd om in ieder geval één dot painting te maken. Ben je klaar en is er nog tijd over, dan mag je verder stippen op een tweede werkstuk. Per persoon is er echter maximaal één grote kei beschikbaar.

WORKSHOP DE LUXE

In deze uitgebreide dot paint workshop leer je niet alleen de basisbeginselen van het dotten, maar ook hoe je meerkleurige dots en iriserende dots maakt. Bovendien kun je je ondergrond zelf een kleurtje geven en mag je maar liefst acht kleuren verf uitkiezen, waaronder ook zilver-, goud- en koperkleurige verf. Je kunt dotten op keien, kleine canvasjes en waxinelichthoudertjes.

De Workshop De Luxe duurt zes uur, dit is inclusief de tijd om te lunchen. Je kunt in ieder geval twee werkstukken maken.

DE COMBIWORKSHOP

In deze workshop (die bestaat uit twee middagen van elk vier uur) ga je niet alleen dot painten, maar ook mozaïeken! Tijdens de eerste middag creëer je met ronde en/of vierkante steentjes (die je zelf nog kleiner knipt) een lijnenspel op één of twee keien. In de tweede middag voeg je je mozaïek, daarna ga je de keien verder versieren met glanzende volle dots. Zowel in het eerste als in het tweede deel krijg je natuurlijk een uitgebreide uitleg en veel achtergrondinformatie.

DE LOCATIE

De workshops vinden plaats op de Haarlemmerstraatweg 79 in Halfweg (tussen Haarlem en Amsterdam). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

DATA

Kun je niet op onderstaande data? Neem gerust contact met me op om een andere datum af te spreken.

BASISWORKSHOP

- zaterdag 31 juli 2021 van 13.00 - 17.00 uur (maximaal 5 deelnemers)

- zondag 22 augustus 2021 van 13.00 - 17.00 uur (maximaal 5 deelnemers)

- zaterdag 25 september 2021 van 13.00 - 17.00 uur (maximaal 5 deelnemers)

- zaterdag 23 oktober 2021 van 10.00 - 14.00 uur (maximaal 5 deelnemers)

WORKSHOP DE LUXE

- zondag 29 augustus 2021 van 10.00 tot 16.00 uur (maximaal 5 deelnemers)

 COMBIWORKSHOP

- woensdag 13 oktober en woensdag 20 oktober 2021, beide keren van 10.00 - 14.00 uur. (maximaal 5 deelnemers)

DE KOSTEN

- Basisworkshop: € 45.

- Workshop De Luxe: € 65. Dit is exclusief lunch, deze breng je zelf mee. Ik zorg voor een lekker sapje. NB: Op zondag 29 augustus geldt een eenmalige introductiekorting; de workshop De Luxe kost dan € 57,50.

- Combiworkshop: € 75.

Alle prijzen zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koekjes.

Je betaalt vooraf; nadat je je hebt aangemeld stuur ik je een factuur.